Літаком з малюком
[…Ernest…]


Цього разу ми літали до Італії і користувались послугами авіаперевізника Ernest.
Переліт зі Львова до Венеції і назад нам обійшовся в 440 євро на трьох. А тепер про все детальніше:

1. Вартість та місця для сидіння.
“Ти можеш подорожувати тільки з однією дитиною віком від семи (7) днів до двох (2) років. Заборонено подорожувати з новонародженими віком до 7 днів. Для дітей до двох років вартість квитка завжди фіксована, не стягуються збір аеропорту та інші адміністративні витрати. Для дітей віком від двох років і до 12 років квиток коштує як для дорослого пасажира, за винятком деяких аеропортних зборів, що можуть бути дешевшими.” За Дарусю ми платили 20 євро в один бік, наразі тарифи такі ж, але актуальні ціни завжди можна перевірити тут.”

“Діти до двох років не мають права на власне місце на борту літака. Рекомендуємо перевірити дату народження дитини перед тим як брати квиток в обидві сторони. Якщо на зворотному шляху дитині  виповниться два роки, потрібно буде купувати два різних квитки: на один напрямок польоту та у зворотній бік для гарантування безпеки дитини.” Ми Даринку тримали на колінах, а під час сну в ергорюкзаку. Маючи досвід польоту з доцьою WizzAir, ми уже знали, що її треба буде пристібати додатковим ременем, і відразу ж просили ще один для розширення на випадок якщо вона буде спати. З’єднавши два ремені, вистачає довжини, аби протягнути його поміж мною й доцьою в ерго та закріпили ззовні за спиною Дарусі.


2. Додатковий багаж:
“Для дітей віком до двох (2) років дозволено мати коляску та/або невелику ручну поклажу, яка не перевищує 3 кг.” Це фактично невеличкий міський рюкзак, який я зазвичай беру на наші прогулянки. Запаслись перекусом, водою, рятувальним набором з підгузниками та декількома іграшками. Окрім цього ми хотіли взяти своє автокрісло, адже планували далі мандрувати з Італії по Словенії на машині. Заплатили за багаж 20 євро в дві сторони і мали додаткове місце, куди покласти стоси підгузників та інші дитячі речі. Примотали те все до крісла і супер 🙂

3. Пріорітетна посадка.
Нас з Дарусею пропускали вперед і на посадці, і на паспортному контролі. Якщо маєте візок, то його можна везти, аж то сходів літака, біля яких здаєте його дядькам з багажем. На посадці всі пільги завершуються, такого поняття як пріорітетна висадка немає 🙂 Тому стоїте в черзі на вихід, далі чекаєте свій візок зі всім пасажирським багажем.

4. Політ, закладені вуха і розваги.
Коли ми летіли до Венеції, у Дарусі був гарний настрій і купа енергії. Тому вона зазирала у віконце, гралась усіма підручними матеріалами, знайомилась з пасажирами – розважалась як могла 🙂

Вушка наче не закладало, але для профілактики я пропонувала їй груди на підйомі та посадці, або ж просто воду. Кажуть, якщо дитина щось жує чи п’є, то не такий тиск на вушка. На зворотньому шляху доня весь політ проспала, адже летіли у вечірній час. Тут звісно в нагоді стає ергорюкзак.

Літати нам вже зовсім не страшно, якісь дві годинки і ти вже дихаєш морем коло Венеції 🙂


Можна поширити за допомогою: